1650550649579.JPG
27.10. 2022 

Adopce na dálku

Vážení rodiče,

i v tomto školním roce pokračuje dlouholetý projekt Adopce na dálku, do něhož jsme zapojeni přes Arcidiézní charitu Praha. Jak si mnozí z vás pamatují, v minulém školním roce se podařilo vybrat finanční částku, která rodině Fiony Atim zajistila nákup hospodářských zvířat.

V září 2022 Fiona začala navštěvovat 1. třídu, a tak se opět snažíme dát dohromady částku 7000,- Kč (částka vystačí na celý školní rok), která rodině zajistí, že Fiona bude moci školu dále navštěvovat.

Děti byly s příběhem kamarádky z africké Ugandy seznámeny prostřednictvím krátkého divadélka ve svých třídách, kdy jsme také zavzpomínali na Juniora, který se stal díky podpoře naší školky truhlářem, pověděli jsme si o životě v Ugandě a o tom, že ne všude na světě mají děti to štěstí moci se učit číst, psát a počítat.

Prosíme, pokud je to ve vašich možnostech, o donesení 70,- Kč. Děti budou mít radost, pokud penízky dají do kasičky ve třídě samy, a lépe si tak uvědomí hodnotu peněz i potřebu a formu pomoci.

Jakmile vybrané peníze zašleme na účet organizace, čeká nás také další psaní dopisu Fionce, což bývá pro děti oblíbenou činností. Aktuální zprávy naleznete na nástěnce v mezipatře.

Moc děkujeme!

Fotogalerie