ILUSTRACNI_Corona_testy
27.4. 2021 

PCR testování pro děti

Vážení rodiče,

Městská část Praha 6 zajistila financování pravidelného PCR testování pro děti, které v současné době navštěvují mateřskou školu.

Jak bude testování probíhat?

  •       PCR testování bude probíhat 1x týdně – vždy ve čtvrtek po příchodu do školky za účasti rodičů. Před testem dítě nesmí 30 minut jíst, pít a žvýkat žvýkačku (většinou čas odpovídá délce cesty z domova do školky).
  •       Bude využita metoda poolování, v laboratoři tedy bude vytvořen tzv. směsný vzorek. Pokud v něm nebude detekován virus, bude test ukončen a všichni označeni jako negativní. Pokud bude virus zachycen, dokončí se laboratorní rozbor všech vzorků dětí a určí se konkrétní pozitivní vzorek.
  •       Návod na test naleznete níže ke stažení.
  •       V případě PCR testování již nemusíte podstupovat antigenní testování odběrem z nosní dutiny.
  •       Výsledek testu vám přijde formou SMS v průběhu pátku.
  •       Výsledek případného pozitivního testu laboratoř rovnou zanese do zdravotního systému a bude vás kontaktovat hygienická stanice.
  •       Budou použity testy RESALIVA ze slin laboratoře SPADIA LAB.

Rodiče, kteří se do PCR testování nezapojí, mohou pochopitelně i nadále zůstat u antigenního testování, které bude probíhat v pondělí a ve čtvrtek ráno při příchodu do školky. V případě nepřítomnosti dítěte při čtvrtečním testování, platí současný režim antigenního testování.

První testování PCR testem proběhne již tento čtvrtek 29. 4. 2021. Čárové kódy jsou připraveny v MŠ, organizaci odběru má na starosti paní učitelka Kristina Navrátilová.

Místo svozu – ZŠ Červený vrch – zajistí MŠ.

Dále budeme postupovat dle nařízení vlády.

Budete-li mít doplňující dotazy, rádi vám na ně odpovíme e-mailem či telefonicky.

Děkuji Vám za spolupráci a přeji Vám pevné zdraví.

                      Eva Fulínová, ředitelka MŠ

                                                         

V Praze dne 27. 4. 2021

Videa

Ke stažení

Návod sliny