2021_Srdce_s_laskou_darovane_1.jpg
7.2. 2021 

Srdce s láskou darované

Největší radost máme tehdy, pokud uděláme dobrý skutek a potěšíme někoho, na kom nám záleží. V rámci celostátního projektu Srdce s láskou darované jsme se rozhodli, že naši podporu a pozornost budeme směřovat do dvou pražských nemocnic, kde zdravotnický personál neúnavně a ochotně pečuje o pacienty s koronavirem. Napekli jsme s dětmi linecká srdíčka a zabalili je do dárkových krabiček. Každý Delfín pak řekl vlastními slovy, co si přeje vzkázat doktorům, sestrám a dalším zdravotnickým pracovníkům. Udělali jsme také otisky prstů ve tvaru srdce a vytvořili diplomy.


Za nejdůležitější považujeme, že práce na projektu bavila všechny děti, že si uvědomily, jak moc je tato pomáhající profese důležitá, a že je krásné dělat radost druhým lidem. Všechny dárky od dětí byly předány přímo lékařům pečujícím o pacienty s covidem. O to první se zasloužil pan MUDr. Teslík, lékař FN Bulovka, který je tatínkem našeho Fandy. Druhé předání se uskutečnilo díky zprostředkování maminky našeho Ondry, paní MUDr. Brunerové ve FN Královské Vinohrady. Přítomna byla asistentka Tereza spolu s Ondrou a Nelou z Delfínů a se svými dcerami. Děti se tak za dodržení všech bezpečnostních podmínek staly vyslanci za celou třídu.

Věřte, že šlo o emotivně silný zážitek. Zdravotníci byli dojati a měli upřímnou radost, že na ně děti myslí. Níže na fotografiích z obou nemocnic se můžete spolu s nimi i s námi alespoň chvíli těšit i vy.

za třídu Delfínů Tereza Drvotová Kloubková

Fotogalerie